Linnansaaren kansallispuisto

Torppa

Täältä Haukiveden kallioluodoilta, veneen kokkaa vasten liplattavasta vedestä ja selkälokkien öisestä huudosta muodostuu minun sielunmaisemani.

Lapsuuteeni muistoihin kuuluvat kaikki vuodenajat. Keväiset kutukalat ja saapuvat muuttolinnut, uimiseen luodut hellepäivät sekä jännitystä tarjoavat syysmyrskyt. Pakkanen sai purra nenän punaiseksi talviverkoilla.

Maisema

Kuuntelin isäni tarinoita omasta lapsuudestaan ja kertomuksia ukkini hylkeenpyynnistä torppari Parviaisen kanssa. Ihmiset ovat vaihtuneet - luonto on yhä sama.

Linnansaaren kansallispuiston alueen kävijämäärät ovat vuosien saatossa kasvaneet, mutta se tarjoaa vieläkin unohtumattomia kokemuksia ihmiselle, joka haluaa niitä löytää.

Alue on ehdottomasti parasta kokea soutuveneellä tai kanootilla. Saimaan syväväylä kulkee alueella, mutta pienten saarten sokkelot tarjoavat suojaiset kulkureitit. Pääsaarella on vuokramökkejä ja sauna. Laavuja ei alueella ole, teltta mukaan siis. Leiriytyminen on sallittu vain merkityillä paikoilla, joten heinäkuussa saa varautua ruuhkaan. Yhteysalukset kulkevat Oravista ja Rantasalmelta. Oman vesimenopelin voi sitten vuokrata leirintäalueelta.

Pasi rannassa

Linnansaaren ikivanhojen metsien läpi kulkevat polut johdattavat läpi hirvien-, majavien- ja monenlaisten lintujen asuinalueiden läpi. Oma suosikkini on pieni ja pirteä peukaloinen. Kalastajille löytyy kalaa riittävästi ja kasveista kiinnostuneille paikka on paratiisi.

Jos haluat kokea luonnonrauhaa, tule toukokuussa, syys- tai lokakuussa kun suurin osa ihmisistä viihtyy muualla.

Sumua

Lähde liikkeelle kaikessa rauhassa, hiljaa nautiskellen.

Huuliharppua soita - ja norppa nousee pinnalle pärskähtäen!


Alkuun

[  Etusivu  |   Pasimaailma  |   Reppumaa -ihmisen rauhoitusalue  |   Linkkejä kiikarissa  |   Kirjasto  |   Vieraskirja  ]