Luavutesti

ja Varkauden lähialueen retkeilyvinkit

> Luavutestiin
> Retkeilyvinkkeihin
Pasi yötä laavulla

Pasin johtama arvovaltainen testiraati suorittaa laajaa luavutestiä. Kutsuja otetaan edelleen vastaan. Tähän mennessä testiraati on tarkkaan tutkinut, pohtinut ja analysoinut seuraavat kohteet. Tuloksiin on vaikuttanut kulloinenkin mieliala, lisäksi testi on vilpittömästi puolueellinen ja kaikkia mahdollisia lahjuksia otetaan edelleenkin vastaan.

Testattaville kohteille jaetaan yhdestä viiteen Pasia:
pasitesti (1K)


Nasu-keskus, Varkaus

(näin tuttavien kesken)

Varkauden kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoima Eräkeskus löytyy Valkeinen-lammen rannalta Kurolasta. Kauniin koivikon keskellä pari laavua, nuotiopaikka sekä varauskota. Huussitkin on. Kiva paikka koko perheen nuotioretkelle koska autolla pääsee ihan äärelle. Yönkin viettää lämpimästi kodassa, leveille penkeille mahtuu hyvin ainakin kuusi ihmistä.

Kesällä laiturilta kätevästi uimaan.

Leveät pitkospuut mahdollistavat vaikka pyörätuolilla kulun.

Täällähän sitä on tullut työkseenkin monenmoista seikkailua järjestettyä, joten onhan se pakko olla hyvä paikka.

Siviilihommissa pitää kyllä päästä vähän kauemmaksi kaupungista ja rauhallisempaan paikkaan. Samaa sanoo Pasikin!

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K)

Tarkemmat tiedot löytyy täältä:
http://www.varkaus.fi/nuorisopalvelut/leirikeskus.htm

Suuri Raudanvesi, Rantasalmi

Raudanveden saaren laavu

Laavu siinä ainoassa saaressa. Tarpeeksi syrjässä, mutta talvella kävelymatkan päässä. Arvovaltainen testiryhmämme yöpyi siellä talvella. Vaan hyvä oli paikka, tuplalaavu toimi hyvin. Kaunis maastoon sulautuva systeemi. Huussikin löytyi. Tässä testissä saa plussaa siitä että koirat mahtuivat kulkemaan laavun alta omia aikojaan. Miinusta taas siitä että yöllä lämpö sulatti lunta katolta suoraan makuupusseillemme. Siistiäkin oli.

Pasi ja Savu viihtyivät erinomaisesti.

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K)

http://www.rantasalmi.fi/kunta/kartat/kuntakartta.html

Järvisydämen laavu, Rantasalmi

Järvisydämen laavu

Tänne kun menee ja kokeilee ensi kertaa laavulla nukkumista, jää varmaan koukkuun. Ihan lomakeskuksen lähellä, mutta metsän rauhassa mukava tuplalaavu. Sopivan pieni ja mukavat mittasuhteet, nuotio lämmittää nukkujaakin.

Työkseen on täälläkin oltunna ja viihdytty on. Oisko osuutta hyvällä palvelulla, aamukahville ilmestyneillä tuoreilla munkeilla?

Pasin mielestä täydellisyyteen yltääkseen olisi vielä oltava järvinäkymä…

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitestipuolikas (1K)

Ps. Järvisydämestähän löytyy geologinen luontopolku ja näkötorni muiden lomakeskuksen palvelujen lomasta.

http://www.jarvisydan.com/index.html

Tammenlahti, Rantasalmi

Tammenlahden laavu

Tässähän se täydellinen paikka sitten on (työkseen täälläkin, on tämä raskasta). Keskellä kauneinta järvimaisemaa, niemen nokassa, toimiva tuplalaavu. Meillä on vain talvikokemus, mutta voin kuvitella itseni kesällä kalliolle iltaa istumaan ja sitten laavun suojaan köllähtämään nukkumaan. Kuikka huutaa unen läpi, norppa loikoilee läheisellä kivellä ja pian jo lokit kirkuvat aamun tuloa…

No, eihän tämä tietenkään yleisessä käytössä ole.

Talvireissullamme Pasi erityisesti arvosti laajoja näkymiä, tuulten mukaan tuomia tuoksuja, reipasta potkurointia öisellä tähtien valaisemalla jäällä sekä virkeää aamukävelyseuraa.

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K)

http://www.rantasalmi.fi/eraelamys/

Haapakota, Heinävesi

Järven rannalta, niemen nokasta löytyypi tämä iso, yöpymiseenkin sopiva kota. Viitalahdentieltä on opastus. Oma talvinen kokemus oli vähän huono, kun nuotio savutti kaiken sisälle. Toivottavasti se oli poikkeuksellista ja käyttövirhepaholainen.

Onneksi ulkoakin löytyi tulistelupaikka, että ruokaakin saatiin.

Autolla pääsee ja tietysti veneellä. Voisin hyvin mennä sinne lasten kanssa päiväksi riekkumaan ja onkimaan ja uimaan ja makkaran paistoon ja yöpymäänkin. Huussikin taisi olla.

Erityisesti Pasin suosikki kun koko alueen sai kerralla vartioitua, ei kukaan pääse yllättämään!

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K)

Sikkoinleuka, Tiemassaari

No, enhän minä täällä yöpynyt ole, suunnitellut kyllä. Sain etukäteisvaroituksen että savuttaa ja oma hajuaistini tuki käsitystä kun kävin kattelemassa. Liekö totta? Jotenkin epäsiistiäkin oli. Taitaa olla paljon talvisia kävijöitä.

Mukavalla paikalla, kaikkien mahdollisten reittien varrella. Autolla, veneellä, moottorikelkalla, hiihtäen ja mitä vielä.

Taukopaikka kumminkin. Niin, laiturikin on isoja veneitä varten. Huussi on.

pasitesti (1K) pasitesti (1K)

Kaitainen

Laavu

Joroisten srk ja metsämiehet on pistäneet pystyyn kunnon laavun. Sisään mahtuu istumaan, seisomaan, pitkin, poikin useita kymmeniä ihmisiä. Ja vielä komiasti rakennettu. On jopa minulle tarpeeksi korvessakin. Kannattaa tämmönen nähtävyys käydä kattomassa ja käytännössä testaamassa. Öisin siellä kyllä tuntuu kummittelevan…

Niin autolla ihan lähelle, koko perheellä siis liikkeelle.

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K)

Lisätietoja Joroisten seurakunnalta.


Konnuksen kosket, Leppävirta

Suurella yhden yön kokemuksella voin kertoa että mukava paikka saaressa. Koskien keskellä, kesäaikaan varmaan kalamiesten ahkerassa käytössä. Oma aikainen kevätkokemus jätti muistikuvaan paljon lintuja. Vaan veneen siis tarvitsee päästäkseen sinne.

pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K) pasitesti (1K)

http://www.veneilysaimaa.com/konnus.htm

Huutokoski ja luavu sielläkin

Kesäisen hellepäivän virkistyspaikka, varjoisassa kuusikossa. Voi istuskella ja katsella kosken elämää.

Yöpymiskokemus puuttuu, pian on mentävä…


Kivisen laavu ja kota

Kivinen

Ei olla täälläkään yövytty, joten tätä vakavaa laatuluokitusta ei voida antaa. Muuten on kyllä tullut tulilla istuttua täälläkin.

Kivilammen ympäri kun kävelee, niin muutaman tunnin saa kulumaan ja vähän jalkoihinkin joutuu katsomaan. Kiviä riittää, ja kesällä kalamiehiä. Nuotiopaikkoja useampiakin.

Sinne vaan paikkoja tutkimaan, luontoa ympärillä riittää! Ja rauhallisia uintivesiä.

http://www.villipohjola.com/item.asp?Section=22&Item=376

Retkeilyvinkit

Luontokirkko, Harjuranta

Luontokirkko

Aivan ehdottomasti kannattaa käydä täällä. Harjurannalla, muutaman kilometrin päästä Varkaudesta. Vaikka naimisiin täällä, vieraatkin pääsee autolla pääsee perille tännekin. Aina on siistissä kunnossa. Ja laavunuotiolle pääsee täälläkin.


Peis Immosen luolat

Jyrkänteiden kivistössä voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

Paljon voi yhdistää kun lähtee Harjurannan tien varresta merkattua luontopolkua ensin kirkolle, jatkaa luolille ja siitä edelleen tietä, pikkutietä ja polkua pitkin Nasu-keskukseen (tähän loppuun tarvitsee vähän karttaa tai vähän ohjeita).


Ruokojärven lintutorni

Joutsen

Vanhaa Hasintietä vajaa kilometri, josta vasemmalle ja viittakin jo löytyy. Tien haarautuessa jatketaan oikealle, tien päässä paikka autolle ja polku johdattaa lintutornille. Varkauden Luonnonystävät huolehtii että nuotiopaikalla puitakin riittää. Keväthuuma on täällä aivan käsin kosketeltavissa…


Mulan lintutorni

Pasi lintutornilla

Syksyllä valmistunut torni/lava löytyypi Häyrilästä, Mulajärven rannalta ruovikon reunasta.

Polku lähtenee jostain kohti Mekaanisen musiikin parkkipaikalta. Ja niinkuin kuvasta näkyy, niin myös pyörätuolilla pääsee.

Talvisina kuutamoöinä voi hyvällä tuurilla nähdä reviiriään kiertävän ketun. Kevätillat voi istuskella kuuntelemassa jännittävää kaulushaikaran puhaltelua.


Kerisalonsaaren lintutorni ja näkötorni

www.vanamola.fi

Asikkalan lintutorni, Rantasalmi

http://www.rantasalmi.fi/kunta/kartat/kuntakartta.html

Kotkanpolku, Joroinen

Tämähän niin perinteinen kuntoilu/ulkoilureitti risteilee harjumaisemissa 10 km verran. Aloittamaan pääsee Valvatuksen vastapäätä tai sitten Joroisten vanhan tien puolelta Ampumaradan kohdalta. Vaikka kuntoilijat pyyhkii ohi sauvoineen ja muineen, niin hidas retkeilijä ennättää nautiskella maisemasta, järvestä, linnuista, piisameista…

hapsivapsiainen (20K)

Keväisin voi varomaton retkeilijä törmätä vaarattomaan mutta ilkikuriseen hapsivapsiaiseen.


Orinoro

Saappaat

Luavuhan löytyy täältäkin ja vieläpä lammen rannalta. Voi tepsutella eripituisia versioita, osanottajajoukon mukaan soveltaen.

http://www.leppavirta.fi/index.php?id=139

Yöveden maitoreitti ja Repomäen näkötorni

Lehmiä niityllä

Fillarilla tänne retkeilemään.

http://www.tiemasverkko.fi/maitotie.htm

Pyylinsaaren autiotupa, Heinävesi

Autiotupa

Pyylin polku 8 km, Pyylinsaari
Lähtö Pyylintien varresta n.25 km kirkonkylältä etelään. Reitti merkitty sinisellä maalilla puihin. Reitin varrella autiotupa lammen rannalla, sauna ja laavu Pikku-Koloveden rannalla.


Tihusniemen luontopolku

Tihusniemen keiju

Upouusi 4 km luontopolku kulkee pehmeissä tunnelmissa sammalmetsän keskellä. Tontut, peikot ja keijut siellä syntyy elämään... Naavapartapuita, pirunpeltoa sekä näköalakallioita taukopaikkoina ompi ihan penkeillä varustettuna. Opastekylteistä löytyy asiallista tietoja eri kohteista. Tietysti laavukin löytyy lammen rannalta, eikun sinne kuuntelemaan mitä se luonto kuiskailee...

Meidän taivallustamme kuumana elokuun alun päivänä saatteli tikan koputtelu ja kuusikosta lentoon pyrähtelevät pikku-pyyt. Rinkulareitti alkaa Tihusniemen koululta ja on merkattu punaisin merkein. Hyvä Tihusniemen kylätoimikunta!

[  Etusivu  |   Pasimaailma  |   Reppumaa -ihmisen rauhoitusalue  |   Linkkejä kiikarissa  |   Kirjasto  |   Vieraskirja  ]