Köyhän naisen näyttelymatka Jällivaaraan

Hippu

Onni on omistaa ystävä, joka pyytää mukaansa koiranäyttelyyn. Kivahan kehän laidalla on aikaansa viettää. Harmi vain että pallero-ikäiselle Pasille ei voinut hankkia lupia kuntoon, joten se jäi kotimaisemiin. Raijan malamuutti Hippu oli se valioyksilö, jota Ruottiin asti piti lähtee näyttämään.

Mukaani sain houkuteltua myös tyttäreni Even. Teini aprikoi oman mielenterveytensä tilaa kun tuli lähteneeksi äidin kanssa juhannusta viettämään koiranäyttelyyn. Kyllä hän kuitenkin suuremmitta vammoitta selvisi, mitä nyt pientä ahistusta ilmenee kun ehdottelen yhteisiä retkiä.

Suomen matkailunedistämiskeskus tuskin olisi kovin mielissään tavastamme matkustaa; yövyimme autossa ja teimme ruokamme itse trangialla. Neljän matkapäivän aikana käytin rahaa vain yhteen kupilliseen kahvia ja namupussiin.

leirintäalueella

© Raija Härkönen

Juhannusaattoiltana Jällivaaran leirintäalueella katselimme näkymää kaukana siintäviin lumihuippuisiin tuntureihin. Nautimme tietysti juhla-aterian ja tarinoimme Peukaloisen retkistä ja taisimme nähdäkin Akka Kebnekaiselaisen lentävän taivaalla.

Jällivaaran kansainvälinen näyttely oli leppoisa tapahtuma, kauniissa korkeitten tunturien ympäröimässä pikku kaupungissa. Odotin innolla näkeväni sankoin joukoin porokoiria - mutta yhtään ei ollut ilmoittautunut. Se oli pettymys.

Innostusta tuli kyllä riittämiin sillä Hippu-hippunen palkittiin näyttelyn kauneimpana koirana. Minulla ja Evellä oli rinta rottingilla kehän laidalla ja yritimme tietysti saada kaikki muutkin tajuamaan että "ME TULTIIN TUON KAA YHESSÄ!"

Hippu BIS

Ystävyyden jaloimmat muodot tulivat esille onnitellessani Raijaa hienosta menestyksestä:

"No p...le!".

Hän siihen vastasi että "höh".

Hippu ja Raija

Muutoin olemme hieman monisanaisempia, mutta moinen palkintotulva oli mykistyttävää. Hippu onneksi otti asian tyynesti eikä antanut menestyksen nousta hattuun. Luulenpa että se vain toivoi talvea, lunta ja kunnon vetokelejä.


Alkuun

[  Etusivu  |   Pasimaailma  |   Reppumaa -ihmisen rauhoitusalue  |   Linkkejä kiikarissa  |   Kirjasto  |   Vieraskirja  ]